Thursday 12 September 2013

Nekaj osnovnih vprašanj in odgovorov

ZGODBA
Zgodbi sta pravzaprav dve. Dogajata se v neimenovani deželi (nikjer ne piše, da je to Slovenija), v bolj ali manj sedanjem času (z nekaj odmevi zgodovine.) Ena je spremljanje popotnice Mireille, ki potuje skozi razne kadre, razne okoliščine, razna poznanstva - včasih mila in meditativna, včasih skorajda malce čarobna. Razlog, zakaj potuje, je v tem, da se kot pohajkovalka brez pravega cilja silno dobro počuti in znajde, delno pa išče črepinje podobe, ki se počasi jasni tako njej kot gledalcu. Druga, vzporedna zgodba (ki seka vmes) so nepričakovani odlomki štoraste snemalne skupine, ki skuša Mireille slediti. V večini primerov se Mireille sploh ne zaveda ali ukvarja s tem, da se ekipa bumbarjev mota okoli nje in skorajda ne komunicira z njimi, čeprav je jasno, da jo oni dojemajo kot glavno igralko v svojem filmu. Ta del je dosti bolj komičen. Snemalna skupina je dobronamerna, ampak izredno levoročna. 

BUDGET
To je "študentski", debitantski, absolutno no-budget film, kar pomeni, da denarja niti ni, niti se ga ne pričakuje, niti ga ne bo vloženega. Vse, kar se dogaja, je zaradi ustvarjalne razposajenosti vseh vpletenih. Delamo z opremo, ki jo imamo, z znanjem, ki si ga pridobivamo sproti in z ljudmi, ki so tu zaradi navdušenja. To je "pol vegi sendviča in veliko salotejpa" projekt. Mogoče tudi zato, ker so ustvarjalkam vedno bolj všeč izvirni prvenci mladih avtorjev, kot pa studijski izdelki, namenjeni le za kratkotrajno trženje. Če bi dobili milijon dolarjev in scenarij v roke, načeloma na tej točki tudi še ne bi vedele, kaj z njimi.

KDAJ se bo snemalo
Načeloma ob vikendih, ki bo imela snemalna ekipa in večina glavnih igralcev čas. Kaj se bo snemalo kateri vikend pa je odvisno od vremena - nekaj scen imamo v soncu, nekaj zjutraj, nekaj ponoči ali zvečer. Večina scen je okvirnih in se bodo improvizirale, kot bodo okoliščine nudile. Sicer bi lahko cel mesec stali pod nekim hrastom in čakali, da se ulije.

KJE se bo snemalo
Najprej v Celju in okolici, nekaj v Slov. Konjicah, kasneje po krajih, ki bodo čim bolj slikoviti. Po eni teoriji tudi na morju, sceno ali dve.

Kdo je snemalec oziroma kdo je scenarist?
To je projekt Eve Klevske. Od ideje do končnega izdelka po tehnični plati, vse zaenkrat brenči okoli nje. Tinka Teršek, koordinatorka in tajnica režije, vizažistka in asistentka ... vsega ... je strogi, logistični kader. Upa se tudi na sodelovanje Andreje Jezernik in Maje Ribarič, ker preprosto ni isto brez njiju.Vse ostalo bodo doprinesli prijatelji in prostovoljci.

KOLIKO igralcev bo v filmu?
Neomejeno. Začelo se je z eno igralko, ampak zaradi zanimanja, se je scenarij razširil. Odvisno od natančnega števila, (ki bo znano v soboto,) bomo naredili ekipe in prizore napisali za njih naknadno. Zgodba je tako zasnovana, da dobre ideje srka vase kot goba. 

Kako je s kostumi, ličenjem, frizurami ...?
Glede na to, da gre za relativno naturalističen film, nekih silnih kostumov ne bomo potrebovali. Make-up bo natur, posebnih efektov bo malo, frizure bodo naravne. Razen seveda, če je kdo že celo poletje šival kostum za maškarado v vlogi Marije Antoinette, lahko pove in bomo porabili tudi to.

VABLJENI VSI TALENTI! TUDI POŽIRALCI OGNJA!

No comments:

Post a Comment